viernes, 15 de enero de 2016

La Filmoteca de Catalunya assoleix el seu rècord absolut d’espectadors

El 2015, la Filmoteca bat el record absolut d’espectadors de tota la seva història. L’any es tanca amb 148.623 espectadors, 6.400 més que el 2014, tot i haver programat 47 sessions menys. El promig d’espectadors per sessió, 107.5, també és el més alt des que l'any 2012 la Filmoteca va obrir la nova seu al Raval, amb dues sales de projecció. Tot i la simultaneïtat de les sessions, la mitjana d’assistència ha augmentat de 99,1 a 107,5 espectadors per sessió i també per damunt del primer any, amb 106.2 espectadors.
Els cicles que durant el 2015 han gaudit de més acceptació han estat els estiuencs “Tres cineastes transcendentals: Jarmush, Lynch, Schrader” i “L’infinit i més enllà”, la commemoració del “Centenari Ingrid Bergman”, i “Aki Kaurismäki - Peter von Bagh. Sota el sol de mitjanit” i “Abbas Kiarostami. Una mirada renovadora”, tots dos amb la presència dels seus realitzadors. Cal destacar, per la seva rellevància i repercussió internacional, la magna retrospectiva programada amb motiu del centenari d’Orson Welles en el marc d’altres activitats relacionats amb aquest artista polifacètic.  Les sessions familiars, programades el cap de setmana, també han experimentat un notable increment d’espectadors infantils, fins a un total de 12.632 espectadors.
L’ increment de públic a les projeccions també ha repercutit sobre les altres ofertes del nou equipament de la Filmoteca. A les xifres de públic assistent a les sessions regulars, cal afegir-hi les 4.000 persones que han vist les exposicions de producció pròpia “República. Guerra. Dictadura. Foto fixa Sabaté” i, “Rovira Beleta. Més enllà de Los Tarantos”, encara visitable fins el 31 de març del 2016. Els Serveis Educatius també han aportat 6.143 escolars durant el curs 2014-2015 al programa “Filmoteca per a les Escoles”, iniciat al 2010.L’Aula de cinema –una història del cinema en 30 sessions– ha rebut 6.018 espectadors precisament quan compleix 18 anys d’existència, la seva majoria d’edat.
Més enllà de la nova seu del Raval, oberta al públic ara fa gairebé quatre anys, el febrer del 2012, la Filmoteca també ha posat el seu segell a diverses localitats de Catalunya (Girona, Manresa, Lleida,Olot, Terrassa, Vic i, des del 2016, també Sant Cugat) que han contribuït a la difusió de la cultura cinematogràfica amb altres 5.000 espectadors adscrits al programa “Filmoteca a Comarques”. 
Sumant el públic de les sessions de cinema, els visitants de les exposicions, els alumnes de Filmoteca a les Escoles i els cinèfils de Filmoteca a Comarques, es pot concloure que prop de 164.000 espectadors han gaudi durant el 2015, de la difusió de la cultura cinematogràfica que fa la Filmoteca de Catalunya, conjuntament amb la seva tasca de preservació del patrimoni cinematogràfic del país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario